به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، رویداد پرسش و پاسخ میز مسائل دانشبنیان با ارائه آییننامه جدید ارزیابی شرکتهای دانشبنیان به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در این شهرک به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
حسین فتح الهی، معاون دفتر ارزیابی معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در این جلسه اظهار کرد: یکی از نامطلوبیتهای موجود میان شرکتهای دانشبنیان، فروش بسیار کم و بعضاً صفر برخی از شرکتها است بنابراین در مدل جدید ارزیابی دانشبنیانها به دنبال تشویق به افزایش فروش از طریق افزایش سطح حمایتها هستیم.
وی افزود: شرکتها در ابتدا بر اساس حجم فروش طبق اظهارنامه مالیاتی آخرین سال مالی ارزیابی میشوند. پس از آن شرکتهای نوپا که فروش کمتر از 5 میلیارد تومان در سال دارند، به صورت مجازی ارزیابی و تلاش میشود ظرف 15روز از زمان نهایی شدن درخواست شرکتها، نتیجه به شرکت اعلام شود. در مسیر ارزیابی نیز بخش نشانگر در آییننامه جدید پیشبینی شده که هدف از آن وارد نشدن به بخشهای محرمانگی شرکتهاست.
معاون دفتر ارزیابی معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: اگر شرکتها به هر دلیلی از نتیجه ارزیابی خود رضایت لازم را نداشته باشند، امکان درخواست ارزیابی مجدد وجود خواهد داشت که در این صورت تیم جداگانهای از ارزیابهای اولیه، شرکت را بررسی و نتیجه نهایی را اعلام خواهند کرد. البته باید توجه داشت که شرکتها در این مرحله باید با ادله منطقی و محکم درخواست خود را مطرح کنند. در مقابل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز تمام تلاش خود را برای ارزیابی صحیح و بدون خطا به کار میگیرد.
صدور ضمانت تعهد پرداخت برای دانشبنیانها در صندوق پژوهش و فناوری
محمد مروج الاحکامی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان اصفهان، نیز در این رویداد اظهار کرد: استان اصفهان حدود 10 درصد شرکتهای دانشبنیان کشور را دارد. توانمندی شرکتها با حفظ محرمانگی در بازرسیهای حضوری احصا میشود ولی در ارزیابیهای آنلاین این حساسیتها وجود دارد. نهادهایی مانند بنیاد نخبگان در استان میتوانند به این حوزه کمک کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی خدمات صندوق پژوهش و فناوری استان اصفهان پرداخت و گفت: هیچ شرکتی در صندوق پژوهش و فناوری حساب سپرده ندارد و تسهیلات پرداختی بر اساس ارزیابی طرحها از 100 میلیون تا دو میلیارد تومان خواهد بود. فرآیندهای پرداختی در این صندوق گاه با شبکه بانکی متفاوت و برای شرکتهای دانشبنیان آسانتر است. یکی از مزیتهای اصلی این صندوق صدور ضمانت تعهد پرداخت به شمار میرود که معمولاً بانکها تمایل کمتری برای آن دارند ولی برای شرکتهای دانشبنیان و فناور مفید است.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بازیگر نقش آفرین اکوسیستم فناوری کشور
در بخش دیگری از این رویداد اعظم دانش، سرارزیاب شرکتهای دانشبنیان، با اشاره به آییننامه جدید ارزیابی شرکتهای دانشبنیان اظهار کرد: پارکهای علم و فناوری به ویژه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان امروز جزو بازیگران اصلی اکوسیستم فناوری و دانشبنیان کشور به شمار میروند و میتوانند گروهی از شرکتهای دانشبنیان و فناور را ارزیابی کنند.
وی افزود: در مدل قبلی ارزیابی دانشبنیانها که نواقص مختلفی به همراه داشت، معیارهای تائید کالاها و خدمات دانشبنیان شامل طراحی و مبتنی بر تحقیق و توسعه، مرحله تولید و سطح فناوری بالا (پیچیدگی بالا) بود. انواع شرکتها به دو دسته تولیدی و نوپا و هر کدام به دو قسمت نوع یک و دو تقسیم میشدند. در این مدل، ارزیابی شرکتها در دورههای دو یا سه ساله و به صورت مقطعیِ لحظهای انجام میشد و مسیر رشد طی شده توسط شرکت در طول زمان در ارزیابیها و حمایتها در نظر گرفته نمیشد.
سرارزیاب شرکتهای دانشبنیان تصریح کرد: از سوی دیگر مدل پیشین صرفا بر موضوع سطح و پیچیدگی فناوری تمرکز داشت و نسبت به مطلوبیتهای ملی از قبیل ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، اشتغال آفرینی، ارتقا بهرهوری و نظایر آنها، تقریبا بی اعتنا بود. حمایت از شرکتها متناسب با نیاز واقعی آنها و بر اساس سطح بلوغ و رشد شرکتها نبود و اثربخشی حمایت اندازهگیری نمیشد. به علاوه از مشارکت سایر بازیگران زیست بوم از جمله پارکهای علم و فناوری استفاده نمیشد. افزایش حمایتهای هوشمند از شرکتهای دانشبنیان بر اساس مدل ارزیابی جدید
دانش ادامه داد: به طور کلی در رویکرد قبلی تمرکز بر ارزیابی فناوری و تسلط بر فرآیند توسعه محصول بود اما در رویکرد جدید هزینه تحقیق و توسعه، اشتغال تخصصی، میزان رشد فروش شرکت، صادرات و نوآوری نیز در این مسیر مد نظر قرار میگیرد. در مدل جدید شرکتهای دانشبنیان به سه دسته نوپا، فناور و نوآور تقسیم میشوند که 80 درصد در دسته نوپا، 13 درصد نوآور و حدود 7 درصد فناور هستند.
وی گفت: به طور کلی مهمترین تغییرات آییننامه جدید نسبت به مدل سابق را میتوان در چند بخش اشاره کرد. در بخش سطح فناوری صرفا محصولات مندرج در فهرست مورد تایید قرار میگیرند و فهرست تغییراتی خواهد داشت. حمایت مالیاتی از کلیه شرکتهای دانشبنیان مطابق مصوبات شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان خواهد بود که همه شرکتها به نوعی از این حمایت بهرهمند میشوند. از طرفی در صورتی که اهداف مندرج در برنامه رشد محقق نشود، محصول میتواند تایید نشود.
مدیرعامل شرکت سنجش و دانش آیریک با اشاره به تغییر رویکرد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از حمایت عمومی و یکسان از همه شرکتها به حمایت هوشمندانه و بر اساس نقشه شرکت گفت: بر این اساس حمایتهای پایه شامل اعطای برند دانشبنیان، معرفی به صندوقها برای تسهیلات محدود، امریه سربازی و استقرار در کاربری مسکونی و حمایتهای خاص شامل تولید بار اول، اعتبار مالیاتی برای تحقیق و توسعه و سرمایهگذاری، حضور در کنسرسیومها و پروژههای کلان و تسهیلات بزرگ است.
تعداد بازدید : ۳۳۳ تاریخ: 1402/09/15
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
صادرات محصولات دانشبنیان بهترین گزینه پیشروی کشور است
مشاور رئیسجمهور در امور همکاریهای اقتصادی با اشاره به اهمیت صادرات غیرنفتی گفت: بهترین صادرات غیر…